Spolupracujeme se společností LAKTEA

Kralupy nad Vltavou – ZŠ speciální: Naše škola již několik let spolupracuje s Laktea, o.p.s. Součástí této spolupráce jsou programy Mléko do škol a Ovoce a zelenina do škol. Každoročně v naší škole probíhá projektový den zaměřený na poznávání nových potravin.

Letos proběhl v květnu a tentokrát byl zaměřen na mléčné výrobky. Zúčastnili se ho žáci prvního i druhého stupně. Například v první třídě děti společně s paní učitelkou nejprve mléčné výrobky vyhledávaly na internetu, aby věděly, jak vypadají a k čemu se používají. Potom dostaly za úkol nějaký výrobek nakreslit, a nakonec přišlo na řadu i vaření a ochutnávky. Tuto aktivitu mají děti vždy nejradši.

V měsících září a červen probíhá na naší škole každoročně Cvičení v přírodě, což je den, kdy se všechny děti učí, jak jednat v krizových situacích. Například si zopakují, s jakými mimořádnými situacemi se mohou ve svém životě setkat, jak poskytnout první pomoc, jak se zachovat při evakuaci nebo co by mělo obsahovat evakuační zavazadlo.

Na závěr školního roku mají třídní učitelky naplánovány různé výlety do přírody, za poznáním nebo kulturou, některé třídy vyrazí do pražské zoo, celá škola už se těší na tradiční plavbu Prahou. A pak už hurá na prázdniny.

Přejeme všem krásné a pohodové léto a příjemně strávené prázdniny nebo dovolenou.

Anna Kunštová, koordinátor AP

 

foto: Alena Kobesová

Autor:admin