MASO… MASO… MASOPUST

Kralupy nad Vltavou – Již poněkolikáté se stala neděle 11. února 2018 masopustním dnem i u nás v Kralupech nad Vltavou.

Kdo se chtěl pobavit, přišel kolem druhé hodiny odpolední na sokolák, kde byly připraveny hry a soutěže nejen pro děti. Zatímco v Lobečku již celé nedělní dopoledne patřilo nákupu dobrot ze zabijačky a jarmarečníkům.

Soutěže pro masopustní maškary a projížďky na koních probíhaly v prostorách T.J. Sokol Kralupy od 14 hodin. Každý přihlášený človíček dostal papírovou čepici, na kterou si z každého stanoviště nalepil barevný papírek. V čem se soutěžilo? Například: překážková dráha, hod na pet lahve, slalomová jízda s kolečkem, rybolov, skákání v pytlích, hod míčem na cíl atd. Kdo měl splněno, získal sladkou odměnu. 

Po slavnostní hudbě si vzal slovo starosta města Petr Holeček a dal povolení k provádění masopustních taškařic. A kolik se nás sešlo? 140 dětí většinou v masopustních kostýmech, k tomu nejméně dva doprovody dospělých (ale tady bylo maškar pramálo, no snad příště bude víc…). Ať počítám, jak počítám, bylo nás i s organizátory (40 i s hudbou) asi 460 lidí.

Masopustní průvod pokračoval dál směrem k DDM, Vinotéce Na Františku, hospodě Na Františku a hurá směr Lobeček – ke kulturáku, kde “ve Vltavě “začínal dětský karneval. 

Všem, kdo masopust připravovali, patří velký dík.

A ti, co přišli, se jistě radovali spolu s námi.

autor: Iveta Bendíková,

T.J. Sokol Kralupy

foto: Josef Vojtěchovský

Autor:admin