Doučování dětí v náhradní rodinné péči funguje i v Kralupech a okolí

Kralupy nad Vltavou – Širokou pomoc dětem i jejich rodičům nabízí Centrum pro náhradní rodinnou péči. Jednou z mnoha jeho činností je také podpora rodinám při plnění povinností, které vyplývají ze školní docházky. Proto Centrum připravilo projekt Doučování dětí v náhradní rodinné péči, který je speciálně připraven pro rodiny, které děti adoptovali či se o ně starají v rámci pěstounské péče.

„Abychom projekt doučování mohli rozvíjet i v Kralupech a okolí, hledáme další nové spolupracovníky, kteří by nám byli ochotni pomoci. Činnost je vhodná jak pro dospělé, tak i pro studenty. Doučující by měl být minimálně na střední škole, mít pozitivní vztah k dětem a chuť s nimi pracovat“, řekla k hledání nových kolegů ředitelka CPNRP Margita Šantavá.

Projekt doučování je specifický tím, že pro jedno dítě je připraven jeden doučující a chodí za ním do rodinného prostředí. Doučující může počítat s odměnou 100 korun za hodinu. Každý, kdo chtěl děti doučovat, se může s důvěrou obrátit na koordinátorku projektu Dagmar Petrželkovou (petrzelkova@cpnrp.cz) nebo nalezne informace na webových stránkách www.cpnrp.cz .

Centrum pro náhradní rodinnou péči za více než 11 let své existence nasbíralo v oblasti pomoci rodinám s dětmi bohaté zkušenosti. Jako důvěryhodná organizace s profesionálními pracovníky a dalšími externími odborníky se věnuje dětem v pěstounských a adoptivních rodinách, kterých je v současné době přibližně 150. Své hlavní zázemí má v Litoměřicích s pobočkou v Ústí nad Labem, ale rozličné aktivity za dobu svého působení rozšířilo do celého Ústeckého kraje a části středních Čech.

autor: Rostislav Kadlec,

CPNRP, o.p.s.

Autor:admin