O lidech bez domova ve Zpravodaji

Kralupy nad Vltavou – V těchto dnes se městem šíří letáčky o bezdomovcích, o tom, že jim město nepomáhá, a s větou, že nebyl ve Zpravodaji uveřejněn článek. Ten přišel těsně před uzávěrkou prosincového čísla, nejedná se ani tak o článek, jako o názor, který si zaslouží reakci protistrany. Z časových důvodů (uzávěrka čísla byla 20. 11. a mezi doručením mailu a uzávěrkou byly tři dny volna – včetně státního svátku) nebyl prostor na jeho zpracování, prověření a zjišťování informací. Otištěn bude v lednovém čísle, ale přečíst si jej můžete i níže.

ZIMA STÁLE BEZ PŘÍSTŘEŠÍ

Nastává zima, což je pro lidi bez přístřeší nejkritičtější roční období. V našem městě STÁLE, a to už 8. zimu, není zřízena noclehárna podle zákona o sociálních službách, ani zastupitelstvo dosud její přípravu neschválilo. Jedinou možností při silných mrazech /pod -5°C/ je přečkání noci na zemi v nevyhovujících podmínkách  velmi  omezeného  prostoru Nízkoprahového denního centra.

Vybudování noclehárny požadované občany v Kvalifikovaném podnětu předloženém Zastupitelstvu města Kralupy nad Vltavou již dne 2. 6. 2017 se opět stalo naléhavým.

autoři: Lenka Strouhalová, Jan Turoň

O tématu bezdomovectví jsme informovali i v prosincovém čísle v rozhovoru s paní Ivanovou, vedoucí kralupského odboru sociálních věcí. Zastupitelé dne 6. 11. 2017 schválili využití Nízkoprahového centra v Kralupech nad Vltavou jako řešení ubytování osob bez přístřeší v zimním období 2017/2018 za stejných podmínek jako v zimě 2016/2017.

autor: Radka Holeštová, šéfredaktorka KZ

 

Autor:admin