Sezona Truck trialu pokračuje  v Černuci u Slaného

Černuc – Soutěžní sezona 2017 otevřeného mistrovství ČR v Truck trialu bude letos ještě pokračovat dvěma závody. Předposledním letošním soutěžním závodem ožije  26. a 27. srpna  pískovna Taum  v  Černuci u Slaného. Tamní prostor prošel velkou úpravou. Proto i letos  bude určitě velice zajímavým pro posádky i diváky.

V průběhu víkendu  se můžete těšit  na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák.

Na soutěži v Černuci mohou návštěvníci vidět posádky z Čech, Moravy, Slovenska i Polska. Poslední lokalitou, kde se letos Truck trial pojede, bude Jihlava. Veškeré termíny závodů, novinky, výsledky a fotogalerii najdete na stránkách www.trucktrial.cz.

 

Co je Truck trial?

Je to sport, který je o jezdeckém umění, o tom jak překonat zdánlivě nepřekonatelné. Na všech závodech se projíždí abnormálně těžký terén, někdy i uměle vytvořený. Není to o tom pouze zdolat prudký svah, je to o tom se v tomto terénu orientovat a projet stanovenou sekci a umístěné branky i za cenu, že nevíte, zda zákony o zemské přitažlivosti budou platit, nebo je posunete o něco dál. Pokud to nevyjde, poperete se s těmito zákony příště znovu. Otázku, zda se v sekci, kde je plno bahna i vody „utopíte“, nebo úspěšně projedete, si většinou závodníci pokládají až po závodě. Pro toho, kdo projede, je to otázka zcela jasná, pro toho, kdo neprojede, je to výzva, jak takové náročné úseky pokořit příště. Protože hranice, o které si člověk myslí, že je nepřekonatelná, je ve skutečnosti mnohem, mnohem dál. Nic pro slabé nátury. Je to sport pro opravdu silné jedince.

 

Soutěž probíhá v sedmi kategoriích.

S1 – MB Unimog, Tatra 805

S2 – MB Unimog, IFA W50, Avia, Praga, Viza ROSS

S3 – Tatra 138, Praga V3S, Liaz, Viza ROSS

S4 – Tatra 813 a 815 6×6, Ural

S5 – Tatra 813 8×8

P1 a P2 kategorie malých a velkých unikátních prototypů, kdy každý z vozů je originál.

 

Datum: 26. a 27. SRPNA  2017

Místo:  Pískovna TAUM v Černuci u Slaného (okr. Kladno)

Název: Mistrovství České republiky v Truck trialu – sezona 2017

Facebook: https://www.facebook.com/trucktrialczech/

Web: www.trucktrial.cz

  

Program:

SOBOTA

7:00 – 10:00 Přejímky vozidel

10:00 – 10:15 Rozprava a zahájení závodů

10:30 – 18:30 Soutěže v sekcích

20:00 – 01:00 Diskotéka s Karlem Fialou

 

NEDĚLE

8:45 – 9:00 Rozprava a zahájení závodu

9:00 – 16:00 Soutěže v sekcích

17:00 – 18:00 Vyhlášení výsledků

autor: Karel Fiala

foto: Jiří Černý

Video z loňského závodu v Černuci:

Autor:admin