Kralupy jsou městem workoutu zaslíbené

Kralupy nad Vltavou – Kralupský městský úřad se již dlouhodobě mimo jiné cíleně zaměřuje rovněž na podporu sportovních a volnočasových aktivit svých obyvatel.

Zatím doslova sportovním hitem nejen v Kralupech jsou momentálně tzv. workoutové sportovní konstrukce, které jsou v posledních dvou letech plánovitě šířeny napříč městem.

Workoutové cvičení je v podstatě kombinací kruhového tréninku, jakož i posilování, kde cvičenci aktivně využívají svoji vlastní váhu. Ideální je cvičení ve skupinách pod vedením již zkušeného trenéra, kdy se naučíte další cviky, vypilujete svoji techniku a v neposlední řadě poznáte i další vrstevníky se zájmem o dlouhodobé vylepšování vlastní tělesné kondice.

První workoutová konstrukce byla v Kralupech pořízena zhruba před dvěma lety a nachází se mezi sportovní halou a penziony pro seniory na sídlišti Cukrovar. Bylo zde, podobně jako u většiny dalších kralupských workoutových hřišť, použito řešení od osvědčené firmy Colmex ve variantě California.

Další v podstatě totožné hřiště následně vzniklo vedle dětského a sportovního hřiště na sídlišti V Zátiší a poté v letošním roce na části bývalého hokejbalového hřiště v Lobečku, rovněž vedle dětského a sportovního hřiště. To je mimochodem velká inspirace pro hrdé tatínky, kteří doprovázejí své manželky a ratolesti, aby se před svými nejbližšími předvedli, jak jsou na tom se svou aktuální fyzičkou.

Zatím nejnovější workoutové hřiště se nachází rovněž v Lobečku, a to ve venkovním sportovním areálu s běžeckým oválem, malou kopanou, tenisem, plážovým volejbalem atd., a to hned vedle kralupského zimního stadionu a sauny, kolem nichž je třeba projít. Zde je pro změnu použita cvičební konstrukce Generation 13. Na této téměř každý večer cvičí početná skupina kralupských “Gladiátorů”, ve které nechybí ani ženy a dívky. Ke konstrukci Generation 13 je již k dispozici i řada odnímatelných technických doplňků, avšak tyto jsou k dispozici pouze za přítomnosti kvalifikovaného trenéra, protože cviky s momenty dynamických rázů nemají k pádu mnohdy daleko.

autor a foto: Martin Tlustý

 

Autor:admin