Jak probíhá canisterapie ve škole

Kralupy nad Vltavou – ZŠ Gen. Klapálka: Je ráno. Zvoní. Škola se otvírá. Ale dnes do školy nevchází pouze děti, ale i dva canisterapeutičtí psi Connie a Dizzy se svými paničkami. Tito dva roztomilí zlatí retrívři přišli potěšit děti z prvního stupně, aby je seznámili s canisterapií. Nejprve se dětem představili prostřednictvím jejich cvičitelek, po rozhovoru o péči o psy měly děti možnost pejsky pomazlit a učesat kartáči.

Dětem se moc líbilo, když čtyřnozí chlupáči předváděli svoji poslušnost při povelech sedni, lehni, aport, popros, packu apod. Během programu si žáci se “zlaťáčky” zahráli několik her. Při štafetě měly děti za úkol připnout vodítko plyšovému pejskovi, překročit psí terapeuty a nakonec je i podlézt. Nejvíce se žákům líbila hra pro Connie a Dizzy, ve které tyto psí slečny hledaly piškoty umístěné na tělech ležících dětí.

Na závěr si všechna mláďata společně zahrála hru s obřím padákem, pod nímž Connie číhala na míček propadnuvší otvorem uprostřed padáku. Děti se se psy rozloučily velkým pohlazením a odnesly si samolepku občanského sdružení Sirius, které se zabývá právě canisterapií.  

autor a foto: Lucie Poláková

Autor:admin