Březen a duben v Základní umělecké škole Kralupy nad Vltavou

Kralupy nad Vltavou – V březnovém vydání Kralupského Zpravodaje jsem mj. psal o postupujících žácích naší školy do krajských kol soutěže MŠMT ve hře na klavír, housle a kytaru. K dnešnímu dni jsou známy výsledky krajského kola ve hře na klavír. V 1. kategorii se ve velké konkurenci na 2. místě umístil Jozef Majerčák a 3. místo obsadila Nikol Míšková, kterým tímto gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Během března naše škola opět uskutečnila spoustu akcí: proběhl Koncert školních souborů, na kterém převážně zazněly populární melodie z filmů, muzikálů, baletů a dalších děl. Naši žáci zahráli pod vedením pánů učitelů Gombose a Zahradníka seniorům v DPS, v městském muzeu se konal komponovaný pořad hudebního a literárně-dramatického oboru pod názvem „Noc vrahů a jiné monology“. Slovesnou část večera proložily skladby z období od baroka po romantismus v podání našich mladých umělců ve hře na klavír, kytaru, housle, flétny a violoncello.

V DDM Mělník se konalo okresní kolo přehlídky sólových recitátorů. Tak jako obvykle se na tamní prkna vydala spojená výprava naší ZUŠ a Dvořákova gymnázia ve složení: Kateřina Prosecká a Rozalie Melkusová ve IV. kategorii, Alexandra Horáková, Anna Stachová, Nela Žambůrková a Veronika Gažáková ve III. kategorii,  Kamila Štropová ve II. a Magdaléna Sakalová v I. kategorii. Čestná uznání vybojovaly Nela Žambůrková a Kamila Štropová, do krajského kola pak postupují Saša Horáková a Kateřina Prosecká. Rovněž těmto soutěžícím patří naše uznání a poděkování.

Tolik k uplynulému měsíci. A co nás čeká v dubnu?

4. a 11. dubna Vás srdečně zveme na „Dubnové koncerty“ žáků hudebního oboru naší školy do sálu ZUŠ v hotelu Sport, které začínají vždy v 17:30 hodin, 18. dubna pak na Velikonoční koncert v kralupském kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Václava.

Aby na koncertech nevystupovali pouze žáci naší školy, rozhodli se učitelé školy uspořádat i svůj „Koncert učitelů a jejich přátel“, který se bude konat 25. dubna v KD Vltava od 17:30.

To je pro tentokrát vše, těšíme se na shledanou!

autor: Luboš Harazin, ZUŠ Kralupy nad Vltavou

Autor:admin