Adventní tvoření i speciální prohlídky zámku, to slibuje předvánoční čas ve Veltrusích

Veltrusy – Ve veltruském zámku se nemohou dočkat adventu – ten zde začne už v sobotu 26. 11., a to v podobě Adventního tvoření, kde si každý může vlastnoručně vyrobit vánoční dekorace. Návštěvníci se mohou těšit také na zahájení adventně laděných prohlídek, na pohádku v podání Sváťova dividla či výstavu „Vánoce v domě pana lesního.“

Poslední listopadová sobota bude věnovaná Adventnímu tvoření, které se bude konat od 10:00 do 17:00 nejen v severozápadním křídle zámku, ale také v přilehlém hospodářském dvoře. Ozdoby na stromeček, věnce, svícny i svícínky, to vše čeká na šikovné ruce dětí i dospělých. Vánoční dekorace si na zámku můžete vyrobit podle své představy nebo si zakoupit již hotové výrobky včetně korálkových ozdob vytvořených podle tradičních vzorů. Nebude chybět rozsvícení stromku ani občerstvení provoněné cukrovím a svařeným vínem.

Pro děti, avšak v doprovodu rodičů, je v 15 hodin nachystaná v Rudolfově sále „Vánoční pohádka“ souboru Sváťovo dividlo. A aby se nezapomnělo ani na oblíbené dárečky v podobě sladkostí, přijde po představení i Mikuláš. Vstupenky si ale neváhejte zarezervovat, protože počet míst je značně omezen.

Jak zde na zámku trávili Chotkové na počátku 20. století zimní čas, co si šlechta dávala za dárky a jak vypadala jejich vánoční výzdoba či stolování? To vše se návštěvníci letos dozvědí při nových prohlídkách, které je zavedou i do jinak nepřístupné kaple Svatého kříže. Při příchodu do areálu se nezapomeňte zastavit ani v infocentru u hlavní vstupní brány, kde na vás čeká výstava „Vánoce v domě pana lesního“.

Vstupné:
Adventní tvoření: jednotné 25 Kč
Vánoční pohádka: dospělí 100 Kč; děti 70 Kč
Adventní prohlídky okruhu „Aristokracie: začátek konce“: dospělí 100 Kč; děti, senioři, studenti 70 Kč
Výstava „Vánoce v domě pana lesního“: zdarma

 autor: Romana Indrová Semelková

Invalid Displayed Gallery

foto: Jan Kadeřábek

adventn’ tvoÞen’

Autor:admin