ZŠ praktická: Začínáme

Kralupy nad Vltavou – Do nového školního roku vstupujeme s několika změnami. Od 1. září platí nový název školy, a to Základní škola Kralupy nad Vltavou, Jodlova 111, příspěvková organizace. Naše škola nadále vzdělává žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, v počtu 71 žáků. V sedmi třídách působí nově šest pedagogických asistentů. Žáci mají k dispozici novou počítačovou učebnu i nové speciální učební pomůcky.

img_6165

V reakci na úpravy ve Školském zákoně máme vypracovaný nový školní vzdělávací program pro výuku žáků na 1. stupni. K hlavním změnám patří výuka základů anglického jazyka již od 3. ročníku a Speciálně pedagogická péče, která zahrnuje řečovou výchovu, logopedickou péči, rozvoj smyslového vnímání a grafomotorických dovedností.

Žáci se v průběhu roku zapojí do několika projektů. Na 1. stupni bude probíhat celoroční projekt Čtvero ročních období, který zahrnuje i práci v terénu – pozorování změn v přírodě a sběr přírodnin. Dále projekt Vesmír, v rámci kterého navštívíme pražské Planetárium. V měsíci březnu bude probíhat projekt Rosteme s knihou. Speciální třída uskuteční samostatný projekt Letem světem.

Na 2. stupni žáky čeká projekt Řemesla, který vyvrcholí vánoční prodejní výstavou výrobků žáků. V dalším projektu Ochrana zvířat se žáci budou věnovat vztahu zvířat a lidí a klást si otázky o právech zvířat, podmínkách chovu či užitečnosti. V rámci Příběhů bezpráví žáci zhlédnou film Rok tygra. Na jaře vyjde další číslo školního časopisu Dekl, na kterém se podílí žáci všech tříd.

autor a foto: Bc. Michaela Obytová Hacmacová

Autor:admin