ZŠ Gen. Klapálka má novou ředitelku

Kralupy nad Vltavou – Vážení rodiče, žáci a další příznivci školy, léto se jako obvykle rychle nachýlilo ke svému konci. Pro děti i pedagogy začaly opět dny plné výuky i mimoškolních akcí. Také naši školu čekají větší či menší změny. Proběhla změna ve vedení školy. V mé práci na pozici ředitelky mne bude zastupovat paní učitelka Renata Poklopová. Ve škole jsme přivítali nové posily pro první i druhý stupeň a slečnu vychovatelku do školní družiny.

Gleichova Michaela

Ač nejsem původně žačkou této školy, svoji celou pedagogickou praxi jsem absolvovala právě zde. Nikdy mě nenapadlo školu vyměnit za jiné působiště. Myslím, že jako každá instituce má své silné i slabší stránky. Právě těmi druhými bych se především chtěla zabývat. Někdy mne mrzí, že mnohdy dochází ke zbytečným nedorozuměním mezi rodiči a učiteli. Na otevřenou komunikaci školy s veřejností osobně kladu velký důraz. V kanceláři ředitelny nebo zástupkyně s vámi rády probereme vaše nápady a připomínky.

 Toto léto bylo ve škole věnováno kompletní rekonstrukci elektrorozvodů v části budovy 1. stupně.

Děti ve třídách i na chodbách přivítá nové, příjemnější osvětlení splňující moderní hygienické normy. Třídy jsou čerstvě vymalované a některé se dočkají i nového nábytku, počítačové techniky a dataprojektorů.

Na druhém stupni došlo k posílení wifi sítě, některé třídy také budou zajištěny novou technikou.

Dětem se pravděpodobně nejvíce bude líbit nová počítačová pracovna vybavená modernějším zařízením.

Protože investice do vybavení školy (nepočítaje rekonstrukci) byla opravdu nemalá, bude třeba důsledně dodržovat pravidla slušného a ohleduplného chování. Vést právě k tomu naše žáky je, podle mého názoru, jeden z úkolů nás, pedagogů. Nevnímám školu pouze jako nositelku informací, ale také jako prostředí, kde se mladí lidé mají naučit spolu vycházet, formulovat si názory a učit se respektovat názory odlišné.

Každý rok zaznamenáváme vzrůstající zájem o vzdělávání na naší škole. Těší nás to, ale také zavazuje.

V nadcházejících letech proto plánujeme zavedení on-line komunikace školy s veřejností prostřednictvím programu Bakalář. Rodiče tak dostanou možnost získat informace o prospěchu i chování svého dítěte z pohodlí domova.

 Přeji vám všem šťastné vykročení do dalšího školního roku, našim prvňáčkům a nově příchozím spoustu nových kamarádů, rodičům pevné nervy při zvládání dorůstajících mladých slečen a mladíků.

 autor: Ing. Michaela Gleichová, ředitelka školy

Autor:admin