Vychází druhé číslo EkoZpravodaje

Kralupy nad Vltavou – Vážení příznivci Ekologického centra Kralupy nad Vltavou, přišlo léto, čas dovolených a prázdnin, a s ním také druhé číslo EkoZpravlodaje.

Dočtete se v něm o akcích projektu Kralupy – čisté město, o kralupských Ozvěnách EKOFILMU, o problematice zdravého, chutného  a přitom k životnímu prostředí šetrného stravování a naopak bushmeatu, tj. způsobu obživy, který přináší mnoho nebezpečí jak pro zvířata, která jsou lovena, tak i pro ty, kteří maso mnohdy vzácných zvířat  konzumují. Prozradíme Vám některá tajemství, jež ukrývají včely, upozorníme na jednoho z nejjedovatějších druhů pavouků v Evropě – zápřednici jedovatou. Tohoto pavouka již díky globálním změnám klimatu nacházíme i na území České republiky. Snad Vás zaujmou i taková témata, jako je zahradničení, prach v ovzduší či připravovaný obchvat města Kralup nad Vltavou.

Doufáme, že Vám  EkoZpravodaj přinese řadu zajímavých informací a zpříjemní Vám chvíle strávené na cestách, při odpočinku na dovolené, na zahradě či při běžných denních činnostech.

 autor: Jana Krátká, dispečerka ekologického centra

EkoZPRAVODAJ ke stažení ZDE

Autor:admin