KODK zakončil 40. sezónu

Kralupy nad Vltavou – Komorní orchestr Dvořákova kraje pod vedením dirigenta Václava Mazáčka zakončil jubilejní 40. sezónu slavnostním koncertem pod otevřeným nebem v rámci Dnů Kralup. Koncert se uskutečnil na levém břehu Vltavy před turistickým informačním centrem dne 1. června 2016.

Program prvního dne kralupských oslav narušil přívalový déšť, naštěstí skončil půl hodiny před začátkem koncertu, a proto si mohli diváci, kteří zaplnili ochozy turistického informačního centra i Masarykův most, vychutnat spojení vznešené a radostné Hudby k ohňostroji Georga Friedricha Händla s ohnivými gejzíry a koly barokního ohňostroje, který do Kralup přivezl pan Jiří Honc z Českého Krumlova. Komorní orchestr Dvořákova kraje, posílený o své bývalé členy a Dechovou harmonii České filharmonie, předvedl radost vyzařující výkon a bylo zcela přirozené, že si diváci vyžádali přídavek s ještě jedním ohňostrojem. Obojí by jistě uspokojilo i londýnské publikum, které bylo přítomno premiéře Händlovy suity v roce 1749. Na závěr večera starosta Petr Holeček poděkoval orchestru za jeho dlouholetou činnost, za vzornou reprezentaci města a popřál Václavu Mazáčkovi a všem členům orchestru hodně sil a úspěchů do dalších let jejich společného muzicírování.

41. sezónu zahájí Komorní orchestr Dvořákova kraje tradičním zářijovým soustředěním pod hradem Houska a dvěma koncerty, 13. září v Mělníku a 14. září 2016 ve Slaném. Aktuální informace o činnosti orchestru najdete na jeho webových stránkách http://www.kodk.cz.

autor: Jan Šarboch, člen a jednatel KODK

KODK_20160601_FOTO_EVA_CERMAKOVA.jpg

foto: Eva Čermáková

Autor:admin