Kralupská mládežnická základna stále roste

Kralupy nad Vltavou – Florbal se v žebříčku popularity kralupských sportů drží již delší dobu v úzké špičce. Podle posledního sčítání členů má v současnosti kralupský florbalový klub už 158 členů v jedenácti oddílech, od přípravky až po muže a ženy!

Týmy, které rostou neustále, jsou ty nejmenší v pyramidě mládežnické základny – přípravka a elévové. Ti nejmenší, hráči přípravky, stále poznávají nové krásy a taje hry s děrovaným míčkem a její radosti si užívají plnými doušky. V září jim začala další ligová sezóna, kde se hraje systém košů a skupin a systém tzv. „malého florbalu“, v počtu tří hráčů v poli a jednoho brankáře. Bylo by mylné se však domnívat, že tato kategorie hraje kvůli výsledkům. Vůbec ne. Naopak! U nejmladších hráčů jde především o radost ze hry, kterou kluci, v zápolení s ostatními týmy mohou zažívat. A že se jim daří! V zápasech nejmenších není nouze o gólové hody, ale i zdařilé výkony brankářů. Deset a více gólů během zápasu zpravidla není výjimkou. A právě proto jsou nejmenší kategorie tolik lákavé nejen pro hráče samotné, ale i rodiče. Fandící rodiče často prožívají zápasy svých ratolestí s velkou vervou a zapálením, jejich fandění je třeba ocenit a poděkovat za něj. Právě oni jsou často nezbytnou složkou v tom, aby si děti mohly florbalové utkání užít v plné míře.

Starší florbalový potěr, elévové, si rovněž v letošní sezóně vede velmi dobře. Tréninkové jednotky jsou zaměřeny velmi interaktivně, kromě florbalu není zanedbávána ani další motorická, rychlostní či koordinační příprava mladých florbalistů a florbalistek. Elévové si již poměrně záhy osvojili florbalové ostruhy, kde naplno zúročují svůj talent a zapálení pro hru. A s přístupem k jejich utkáním je to podobné jako v otázce přípravky – nehraje se kvůli výsledkům, nýbrž pro radost z kolektivní spolupráce a sportu jako takového. V těchto raných kategoriích jde primárně o dobrý pocit ze hry.

Za práci u těchto kategorií si zaslouží velkou pochvalu a uznání trenéři – jmenovitě šéftrenér FBC Vladislav Kučera, Nikola Kučerová, Josef Kučera a trenéři elévů, Vít Bednář a jeho asistent, Vladimír Tajčman. Děkujeme!

Nově vzniknuvší kategorií ženské složky při kralupském FBC jsou dorostenky. Ty se přetransformovaly z týmu starších žákyň, který zažil své první florbalové krůčky v minulé sezóně. Letos holky bojují v třetí skupině ligy dorostenek, kde sbírají další florbalové zkušenosti. Přes nezdary spojené s utkáními se zkušenějšími soupeřkami holky rozhodně neztrácí naději a stále pilují své florbalové jak individuální, tak týmové schopnosti. I v této kategorii zaslouží velké poděkování trenérky a trenér – Blanka Rosáková, Karolína Snopová a Martin Bresťák.

Pro ty, kteří chtějí s florbalem začít, stále probíhá nábor do kralupského FBC. Stačí navštívit stránku na Facebooku či webovou stránku www.fbckralupy.cz. K zastižení je celý florbalový klub v pondělí a středu v hale na plaveckém bazénu na Cukrovaru, kde jsou k vyzvednutí náborové plakátky. V úterý poté trénují některé složky v ZŠ Gen. Klapálka.

autor: Filip Janouch

FLORBAL_2016-01

Autor:admin