Kralupští hasiči o Silvestru rozhodně nezaháleli!

Kralupy nad Vltavou – Ve středních Čechách se poslední den roku hasily hlavně túje zažehnuté zábavní pyrotechnikou, ovšem kralupští státní hasiči třeba po desáté večer vyjížděli k požáru žlutého odpadního kontejneru, od kterého bohužel vzplálo i vedle stojící osobní auto.

aaa.has01

Kralupská profesionální jednotka zasahovala na parkovišti nalevo od ZŠ Komenského nad místním sokolištěm, kde zřejmě díky vhozené zábavní pyrotechnice vzplál hned vedle stojící postarší červený Favorit. Další osobní auta stojící vedle v řadě se podařilo díky včasnému zásahu hasičů od ohnivé zkázy zachránit.

aaa.has03

aaa.has02

Pro kralupské profíky to však ten den nebyl zdaleka první zásah! Tito totiž již k večeru zasahovali u požáru obytné buňky v zahrádkářské kolonii ve východní části Veltrus, a to za asistence kolegů z Mělníka a dobrovolných hasičů jak z Veltrus, tak Kralup.

Že rachejtle jsou pěkné potvory, se znovu potvrdilo již ve třičtvrtě na jednu, kdy došlo k požáru suterénního světlíku u poštovního věžáku v Tylově ulici v kralupském Lobečku, tedy v podstatě na náměstí Jaroslava Seiferta naproti KD Vltava. Do boje s ohněm se za pomoci kbelíků s vodou příkladně vrhli ponejprv sami obyvatelé věžáku právě dorazivší po kralupském ohňostroji, kteří s velkou radostí uvítali ten večer již patřičně zaběhlé kralupské profíky. Mimochodem, rozvinutý požár zde mohl zapříčinit rozsáhlý výpadek jak televizního kabelového rozvodu, tak Internetu.

Hasičům přejeme co nejklidnější rok a pokud se stanete svědkem požáru, nehody nebo jiné katastrofy, určitě včas volejte celoevropskou nouzovou linku 112 (Integrovaný záchranný systém), případně přímo 150 (hasiči), 155 (záchranka), 156 (městská policie), 158 (státní policie).

Autor: Martin Tlustý

Foto: HZS Kralupy

Autor:admin