Úspěch Sboru Dvořákova gymnázia

Kralupy nad Vltavou – Rok 2015 byl pro Sbor DG velice úspěšný a hlavně umělecky plodný. Začátkem roku Sbor DG vydal již třetí CD s názvem Requiem větru. Veškeré písně na tomto novém CD jsou autorské a nahrávky vznikaly spontánní prací v hudebním D&M studiu ve Veltrusech.

Sbor DG.

Velice krásnou zpětnou vazbou této studentské práce je „Cena diváků“ v celostátní umělecké soutěži „Face2art“, vyhlašované na pražské HAMU, kde v kategorii píseň (14 – 18 let) vyhrála skladba Requiem větru a v kategorii píseň (18 – 23 let) vyhrála skladba Wisdom s výrazným náskokem 71 hlasů.

Sbor DG jste v roce 2015 mohli vidět na živých vystoupeních, a to na hudebních festivalech v Kralupech nad Vltavou – Lednový Underground (KD Vltava) a Musicfest (Country a music salon Liďák). Vrcholem živých vystoupení pak byla série vánočních koncertů zakončená na velkém pódiu na Staroměstském náměstí v Praze dne 5. prosince 2015, kde kromě autorských písniček zazněly koledy ve čtyřhlasých úpravách a koncert sklidil veliký potlesk a úspěch u publika.

A jaké jsou plány této vokálně-instrumentální kapely – zájmového útvaru Dvořákova gymnázia na další rok? „Plány na rok 2016 jsou jednoduché, protože máme velice nadané studenty. V současné době jsou složené nové písně a v první polovině roku 2016 se opět zavřeme do studia a budeme nahrávat čtvrté CD a já se na to moc těším. Hlavně gratuluji studentům za velký kus práce na úspěšném CD Requiem větru, zejména pak Adamu Závodskému, který je autorem většiny písní,“ odpovídá zakladatelka a vedoucí Sboru DG zpěvačka a pedagožka Markéta Aptová-Hrdinová.

autor: Mária Vacková (4.A), DG Kralupy

foto: Zdeněk Apt

Autor:admin