Ohlédnutí za uplynulou volejbalovou sezónou, aneb jedeme dál

Kralupy nad Vltavou – V září sice již odstartovala další volejbalová sezóna, nicméně mi dovolte malý přehled největších úspěchů sezóny minulé.

Asi největší radost udělaly všem příznivcům kralupského volejbalu mladší žákyně. Po bezchybných výkonech v Krajském přeboru postoupily do prvního kola mistrovství ČR (Čechy). Ani tam nezaváhaly a obsadily první místo. Ve finále pak (již včetně moravských družstev) skončily na úžasném třetím místě.

Starší žákyně se také probojovaly do finále mistrovství ČR. Celkově skončily na šestnáctém místě. I tak si zaslouží obdiv a poděkování za absolvování celé náročné sezóny.

Kadetky a juniorky odehrály svůj standard. Důležité je, že pro novou sezónu udržely ligové soutěže – i když kadetky musely absolvovat baráž. Tam si ale vedly znamenitě, takže se vše v dobré obrátilo.

Radost nám udělaly i ženy, které po výborných výkonech v první části Krajského přeboru I. třídy s přehledem udržely tuto soutěž i do následující sezóny.

Zvláštní kapitolou jsou soutěže v minivolejbalu. Hrají je volejbalové přípravky. Soutěž je rozdělena podle věku, hraje se podle specifických pravidel na menších hřištích. Naši nejmenší volejbalisté postoupili také do celostátního finále „Minivolejbalu v barvách“. Proběhlo začátkem září v Liberci a i zde byly Kralupy „na bedně“, když v oranžové kategorii obsadila děvčata 3. místo.

Koncem srpna proběhla volejbalová soustředění všech družstev. Kluci byli v Krkonoších, mladší dívky a juniorky v Sušici, starší a kadetky v Žatci. Nejmladší dívky z letošní přípravky strávily příjemný týden s volejbalem na sokolišti v Kralupech, kde proběhl příměstský volejbalový kemp „Prázdninový týden s volejbalem“.

Závěrem je třeba poděkovat všem volejbalovým nadšencům, kteří se věnují mládežnickému sportu. Poděkování patří i rodičům – bez aktivní spolupráce s vámi by to prostě nešlo.

Velkou část akcí finančně podpořilo formou dotací a grantů i město Kralupy. Díky.

autor: Petr Slapnička

1kemp4 mach15_6 Jitka_trojky2015c

foto: archiv

 

Autor:admin