Z linky 156

 15. 7. ve 4:47 h. na l. 156 oznámil výpravčí nádraží ČD, že se v kolejišti nachází nějaký muž a na upozornění výpravčího nereaguje. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila známého pana K. Ten uvedl, že v kolejišti ztratil zlatý řetízek po své matce a nemůže jej najít. Pan K., byl zjevně pod vlivem omamných a psychotropních látek, a proto byl z místa vykázán, což učinil.

18. 7. ve 20:27 h. na l. 156 oznámila paní H., že mezi Kralupy a Chvatěruby u silnice v příkopu je malý srneček, který se snaží dostat ven a vypadá velmi zesláble. Na místo byla vyslána hlídka MP. Opuštěný srneček byl bez zranění. Dozorčí službou MP bylo kontaktováno myslivecké sdružení, které si celou věc převzalo k dalšímu opatření.

 23. 7. v 07:20 h. na l. 156 oznámil pan P., že na Seifertově náměstí je muž, který se obnažuje před lidmi stojícími na autobusové zastávce. Na místo byla vyslána hlídka MP. Dozorčí službou byl výše uvedený muž zaznamenán na kamerovém systému a dále sledován jeho přesun. Dozorčí službou byla celá věc zkonzultována na OO PČR Kralupy, kde bylo sděleno, že se jedná o pana G., který je zbaven svéprávnosti a za tento skutek je již v řešení. Hlídka MP proto o celé události sepsala úřední záznam a postoupila jej k dalšímu opatření na příslušný odbor MěÚ Kralupy.

23. 7. v 17:53 h. na l. 156 oznámil pan T., řidič autobusu, že před halou nádraží ČD jsou nějací muži, zjevně v podnapilém stavu a dohadují se mezi sebou, kdo z nich bude řídit vozidlo, do kterého nastupují. Dozorčí služba MP tyto muže zaznamenala na kamerovém systému a tuto informaci předala hlídce MP. Hlídka MP setrvala v nedaleké ulici na příjezd mužů ve vozidle. O 3 minuty později hlídka MP výše uvedené vozidlo zastavila v ul. Žižkova. Na místě bylo zjištěno, že řidič vozidla je pod vlivem alkoholu, kdy mu byla naměřena hodnota 0,2 promile a navíc má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu, byla na místo přivolána hlídka OO PČR Kralupy, která si celou věc převzala k dalšímu opatření.

 27. 7. v 20:40 h. na l. 156 pan Ř. oznámil, že u prodejny foto v ul. Jiráskova leží nějaký bezdomovec. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila známého pana Š., který sdělil, že měl epileptický záchvat, je mu špatně a žádá přivolání RZS. Dozorčí službou MP byla na místo přivolána RZS, kdy bylo následně rozhodnuto, že pana Š. není nutné převážet k hospitalizaci. Pan Š. se proto sám postavil a odešel.

 28. 7. v 16:21 h. na l. 156 oznámila paní R., že její soused pan N. sdělil, že má v ložnici nějakého hada. Dále paní R. uvedla, že pan N. je starší a je možné, že se sdělení nezakládá na pravdě. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že pan N. si myslel, že má ve své posteli hada, když uviděl zkrabacené prostěradlo, které považoval za hada.

 29. 7. v 21:15 h. na l. 156 oznámila paní B., že někdo vyhodil z okna z druhého patra panelového domu v ul. Hálkova velkou televizi. Mělo by se jednat o pana K., kterého se snažila paní B. kontaktovat s výsledkem negativním, protože se před ní v bytě zamkl. Na místo byla přivolána hlídka MP, která zjistila, že televizi již uklízí pan N. a paní S., kteří uvedli, že se pohádali a pan N. při tomto televizi vyhodil z okna. Oba byli v podnapilém stavu. Televize byla uklizena a hlídky MP na místě již nebylo třeba.

 30. 7. v 09:34 h. oznámil na l. 156 pan B., že v supermarketu v Lobečku se někdo pere ve frontě. Na místo byla vyslána hlídka MP, kde bylo následně zjištěno, že zde došlo k rozepři mezi manželi panem a paní T. a panem H., kdy pan H. předbíhal ve frontě, na což jej upozornili právě manželé T. Na toto reagoval pan H. tak, že verbálně zaútočil na výše uvedené manžele a následně pana T. vstrčil do blízkého regálu se zbožím. Pan T. při tomto utrpěl tržnou krvácející ránu na ruce, pohmožděniny v oblasti žeber a poraněnou kyčel. Pro podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka OO PČR Kralupy, která si následně celou věc převzala k dalšímu opatření a také byla přivolána RZS, která po ošetření pana T. převezla do mělnické nemocnice.

11. 8. v 21:35 h. na l. 156 oznámila žena, že naproti nádraží ČD se nějaký mladík zřejmě chystá podřezat si žíly. V průběhu oznámení se o to již pokusil a teče mu krev. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP a hlídka OO PČR Kralupy. Po příjezdu hlídek na místo mladík již krvácel z obou rukou a krku. Posléze bylo mladíkovi oběma hlídkami zabráněno v dalším sebepoškozování a následně byl již přítomnou RZS převezen do psychiatrické léčebny Horní Beřkovice.

 1. 8. v 09:37 h. na l. 156 oznámil pan D., že v ul. Hakenova v areálu mateřské školky slyší od rána kňučení nějakého štěněte. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že po zahradě školky pobíhá malé štěně křížence zlatého retrievera, starého cca 4–6 měsíců. Štěně bylo odchyceno a převezeno do městského útulku.

 13. 8. v 02:11 h. na l. 156 oznámila žena stížnost na rušení nočního klidu na „kaučukářském“ hřišti v ul. V Olších, a to tím, že zde někdo zalévá trávu tzv. „kačenami“, které strašně cvakají a dělají hluk. Na místo byla přivolána hlídka MP, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě, avšak k rušení nočního klidu nedochází. Hlídka MP kontaktovala správce hřiště, který zalévání na noc vypnul.

 13. 8. v 11:50 h. na l. 156 požádal o příjezd hlídka MP zaměstnanec městského koupaliště pan Ch., který uvedl, že se na koupališti nachází muž, který porušil vnitřní řád a žádá o jeho vykázání. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že výše uvedený muž se koupal v bazénu, přičemž měl na sobě oblečené tričko. Muž tričko odmítal sundat z důvodu možného spálení kůže a následné rakoviny. Hlídkou MP byla situace na místě uklidněna, muž se omluvil a sdělil, že se již nebude v tričku koupat v bazénu.

13. 8. v 22:10 h. na l. 156 oznámil muž, že před spořitelnou nějakého muže hodně zmlátili a je potřeba mu poskytnout rychlou pomoc. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, který zjistila známého bezdomovce pana V., který měl viditelné pohmožděniny a tržné rány v oblasti hlavy a hrudníku. Na místo byla přivolána RZS. U pana V. byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu, kdy byla naměřena hodnota 4,2 promile. Na místo byla přivolána hlídka OO PČR Kralupy, za jejíhož doprovodu byl pan V. z důvodu jeho agresivního chování převezen do mělnické nemocnice.

 autor: Tereza Dobrovolná, MěP Kralupy

OO PČR Kralupy – Obvodní oddělení Policie ČR Kralupy n/ Vlt.

RZS – Rychlá záchranná služba

MP – Městská policie Kralupy nad Vltavou

MěÚ Kralupy – Městský úřad Kralupy nad Vltavou

Autor:admin