Perný florbalový srpen aneb soustředění 2015

Kralupy nad Vltavou – Druhý prázdninový měsíc vyčaroval na tvářích mnohých kralupských florbalistů nemilé výrazy. Pro ty školou povinné přišlo nemilé zjištění toho, že nový školní rok se pomalu, ale jistě blíží.

soustredeni

Zkušenější harcovníci napříč věkovými kategoriemi netrpělivě směřovali své zraky k termínu 5. srpna, dni odjezdu do severočeské Smržovky, tradičního místa kralupského soustředění. Oproti loňsku se na kralupském nádraží sešla lehce obměněná sestava, která však na náročnosti, intenzitě a snaze soustředění vůbec neubrala!

K „základnímu táboru“ (oblíbenému penzionu) dorazila ekipa středočeských sportovců ve středu v podvečerních hodinách. Hned úvodní den byl již ve znamení tradičního přivítání se smržovským fotbalovým hřištěm. Mnozí účastníci nebudou na severský pažit vzpomínat rádi, konaly se zde totiž nepopulární fyzické testy. Dvanáct vytrvalostních běhů, cvičení na obratnost, tzv. agility, skok do dálky z místa či sedy lehy na čas, to byl druhý chod brzké ranní snídaně kralupského soustředění. Nutno podotknout, že všichni účastníci napříč kategoriemi nechali při testování na místě všechno. Někteří museli sáhnout na dno svých sil, podle výrazů chvilkového utrpení někteří svůj Rubikon dokonce překročili. Veškeří absolventi si zaslouží pouze kladné hodnocení.

Schéma tréninků na soustředění se opět lehce proměnilo. Čtyři tréninkové jednotky skýtaly značný prostor pro realizace cvičení silových, rychlostních či obratnostních. Maximální zatížení měla smržovská sportovní hala, kde se poctivě střídali mladí či starší Kralupáci. Nezahálelo ani blízké víceúčelové hřiště, které bylo svědkem mnoha cviků a propocených.

Nelze, než smržovský přípravný kemp ohodnotit zvednutým palcem. Nehledě na tréninkové vytížení, odjížděli Kralupáci s úsměvy na rtech. Velké díky patří rovněž penzijnímu personálu, skvělé obsluze a panu kuchařovi. Takže za rok, co? Za rok na shledanou!

autor: FILIP JANOUCH

Se startem nové sezóny bychom rádi upozornili na probíhající nábory do všech kategorií. Více informací naleznete na webu www.fbckralupy.cz, oficiální FB stránce – www.facebook.com/florbalkralupy, mailu nabor@fbckralupy.cz či telefonním čísle 720 56 55 56.

 

Autor:admin