Volejbalistky třetí na mistrovství ČR!

Kralupy nad Vltavou – Je krásné svěží ráno 2. 5. a z Kralup směr Liberec vyrážejí auta plná hráček volejbalu, rodičů, těšení se, očekávání a zároveň nejistoty, jak to všechno dopadne. Jede se totiž bojovat na Mistrovství České republiky ve volejbale v kategorii mladších žákyň. Kvalifikací děvčata proplula bez ztráty bodu, ale jak se jim povede dál? V Liberci na ně čekají silní soupeři, prostě to nejlepší z celé republiky.

Ale děvčata opět nezaváhala a porážejí týmy Bílovce, Tábora, Světlé nad Sázavou a po vítězství nad Lanškrounem jsou ve skupině čtyř nejlepších. Už nyní je to úžasný výsledek, ale kdo by nechtěl medaili, když je tak na dosah? A tak jdou děvčata bojovat dál. Další soupeř je Brno-Královo Pole, které převyšuje naše hráčky výškově, ale naštěstí ne herně, a tak po lítém boji Kralupy vítězí 2:1. Trenér Vašek Fejt, hráčky i fandící rodiče (někteří fandí v hale, jiní jsou raději před halou, aby se ve zdraví dočkali konce) září štěstím. Zítra ještě dva zápasy a bude o všem rozhodnuto.

Je to tady! Neděle 3. 5. a s ní dva velmi těžké zápasy. Bohužel se nám již tak nedařilo a dívky prohrály s Olympem Praha A a s Hlincovkou vždy 0:2, byly to těsné prohry, ale byly to prohry. Ale i tak se holkám povedlo něco úžasného, obsadily 3. místo na mistrovství republiky. Třešničkou na dortu bylo vyhlášení Kristýnky Valkové jako nejlepší hráčky v poli tohoto mistrovství, a tak se Kralupy mohly radovat dvakrát.

A kdo za tímto obrovským úspěchem stojí? Velké poděkování patří trenérům Vaškovi Fejtovi a Davidovi Němcovi, bez jejichž energie a času, které dívkám věnovali, by to prostě nešlo. Teď už jenom popřát kralupskému volejbalu, ať se ze svých hráčů a hráček raduje co nejčastěji, protože je to odměna nejen pro ně, ale hlavně pro jejich trenérky a trenéry, kteří jim věnují velkou část svého volného času a svého umu.

autor: Jarmila Momutová

foto: Ondřej Momut

Volejbal_MCR

Po vyhlášení výsledků Mistrovství ČR mladších žákyň ve volejbale, které se konalo 2. – 3. 5. 2015 v Liberci. Stojící zleva: Eliška Kořínková, Viktorie Momutová, Karolína Faifrová, Lucie Nová, Adéla Fejtová a trenér Václav Fejt. Sedící zleva: Tina Helisová, Klára Hiklová, Anna Kohoutová, Kristýna Valková.

 

Autor:admin