Loučení se školním rokem

Kralupy nad Vltavou / ZŠ praktická: Ve středu 3. června se uskutečnila akce „Bezpečně s Městskou policií Kralupy“ v rámci Dnů Kralup. Pro žáky škol a kralupskou veřejnost bylo připraveno velké množství zajímavých ukázek s dopravně-bezpečnostní tématikou. 

IMG_3439

Děti měly možnost na improvizovaném dopravním hřišti si prakticky ověřit svoje znalosti silničních předpisů. Velmi zajímavé byly řidičské simulátory, možnost zažít na simulátoru dopravní nehodu. Závěrem byla ukázka zadržení pachatele policejním psem. Děti si užily nevšední den a odnesly si mnoho poučných informací.

Ve dnech 12. a 16. 6. žáci navštívili stanici dobrovolného hasičského sboru v Kralupech. Seznámili se s náročnou prací hasičů, vyzkoušeli jejich techniku a vybavení.

V rámci dnů otevřených dveří Farní charity měly děti možnost navštívit nízkoprahové zařízení pro mládež a dozvědět se o jeho aktivitách a nabízených činnostech.        

Je již téměř tradicí, že školní rok se uzavírá návštěvou ZOO a plavbou parníkem po Vltavě v Praze. Touto cestou ještě jednou děkujeme Pražské paroplavební společnosti za velmi příjemný zážitek. A teď vzhůru za sluníčkem, přejeme všem pohodové prázdniny.

autor: Martina Rašková, ZŠ praktická

foto: Bc. Michaela Obytová

Autor:admin