Šťastná sedmičková remíza AFC Kralupy s Olympikem

KRALUPY n. Vlt. – K zápasu posledního kola KP v pátek 20. 3. 2015 dorazil vítěz soutěže Olympik “B” a předvedl svoji horší tvář, tvář suverénně nejméně ukázněného týmu soutěže. Atraktivní hra i průběh udržely slušně zaplněnou halu v napětí až do konce. Do 15. minuty byla hra celkem vyrovnaná, ale hosté lépe využili svoje šance a získali vedení 1:4. Do druhé půle vstoupili domácí velkým tlakem, jen v první minutě třikrát trefili pravou tyč a neproměnili další dvě obrovské šance, naopak hosté toho už moc neukázali. Do 29. minuty AFC srovnal stav a ve 37. minutě znovu – na 6:6.

V posledních minutách proměnily obě největší hvězdy týmů Gabčo a Vymětalík dlouhé penalty a tak zápas skončil remízou. Pro domácí se jedná o cenný výsledek, protože s lídrem jako jediní v soutěži neprohráli, ale při lepší koncovce si mohl Mělník odvézt slušnou nadílku.

 Po první šanci Gabča, zachycené Polákem u bližší tyče, se snažil odpovědět Harmáček, ale také na brankáře nevyzrál. V 8. minutě se uvolnil zprava Vymětalík, ale gólová rána těsně minula levou tyč a tak šli o minutu později do vedení hosté po ztrátě AFC v zárodku akce. Tetiva vzápětí dokonale napodobil Vymětalíka a ještě v téže minutě zvýšil Gabčo po samostatné akci na 0:2. Po deseti vteřinách dorážel Šaroch střelu Vymětalíka pouze do brankáře, ale v 11. minutě vypálil Vymětalík po RK zleva přesně k zadní tyči a snížil. Na konci 12. minuty nastřelil po RK Harmáček zblízka stojnou nohu brankáře a Mělník po půlminutě po další zbytečné ztrátě míče a přečíslení opět odskočil o dvě branky. Nepovedený úsek AFC dokončila branka hostí v 15. minutě. Poté mělnická poslední instance zastavila další pokusy Harmáčka i Koláčka, až střela Šarocha po rozehrání autu Vymětalíkem padla do černého. V poslední minutě skončilo na tyči prostrčení Moravce po akci Harmáčka.

Kde domácí skončili, tam také začali. Už v 15. vteřině druhé půle neproměnil Koláček střelou do tyče samostatný nájezd, Karasovu dorážku vykopl z čáry bek a Šaroch trefil během další půlminuty tyč hned dvakrát. Márova šance ve 23. minutě se zívající bránou po gólu přímo volala, ale střelcova placírka poslala míč vně zadní tyče. Pátou tyč napálil Harmáček ve 24. minutě obstřelem obránce, poté Vymětalík vyzval opakovanou stahovačkou doleva k tanci oba bránící hráče i brankáře a zasunul míč od bližší levé tyče do prázdné klece – 3:4. Krásná akce. Od té doby se Mělník věnoval všemu jinému než hře, tedy rozhodčím, divákům a předvádění nacvičených kousků. Po brance Koláčka ve 28. minutě po Moravcem důrazně vybojovaném míči a střele pod břevno se začínalo od nuly.

Ve 30. minutě sehrál Olympik povedený signál z TK, zakončený gólovou střelou, ovšem do zad stínícího útočníka a tak mohl jít do vedení AFC. Koláček nejprve v přečíslení neúspěšně vystřelil a posléze patou krásně tečoval Vymětalíkovu přihrávku, ale trefil nohy gólmana. Stejně se vedlo Harmáčkovi v akci dvou hráčů na samotného brankáře. Ve 34. minutě rozehrál Mělník TK doleva a střílející hráč poslal míč do sítě mezi nohama Tetivy i Poláka. To přimělo hostujícího Gabča předvést, že je nejen výborný futsalista, ale i rozený showman a mistr ve hře na imaginární housle.

Ten samý hráč si poté na půlce přistrčil do brejku balón rukou, za uctivého nezájmu sudích, a vyzval spoluhráče ke zvýšení na 4:6. AFC se však nevzdal, TK Tetivy dorazil do brány povedenou ranou pod víko Moravec ve 36. minutě a za 40 vteřin bylo srovnáno. Harmáček se zřetelným postrčením při obranném zákroku zbavil hráče Mělníka, rozdal balón na Tetivu a po dravém náběhu na hrot ještě stihl ve skluzu prolomit střeleckou smůlu a vyrovnat. Kralupy se však nevyvarovaly zbytečných útočných faulů a Gabčo dostal možnost dlouhé penalty, která skončila špatně pro AFC, ale skvěle pro Poláka, neboť na poslední chvíli stačil uklidit hlavu do bezpečí a nepřišel tak k úrazu. Ve 39. minutě nejprve Vymětalík po patě Moravce přestřelil z brankoviště odkrytou svatyni, ale po 25 vteřinách srovnal z dlouhé penalty technickou střelou k tyči na konečných 7:7.

Díky zisku bodu uzavírá AFC po skončení sezóny první polovinu tabulky.

Sestava a branky AFC: Polák – Vymětalík (3+1), Karas (0+1), Mára, Tetiva (0+2) – L. Koláček (1+0), Šaroch (1+0), L. Moravec (1+1), Harmáček (1+0)

AUTOR: Aleš Moravec, AFC Kralupy

Autor:admin