Kralupanky zakončily sezónu statečně

KRALUPY n. Vlt. – Prvoligové basketbalové družstvo žen odehrálo o víkendu 21. – 22. 3. nejen poslední zápasy play-off, ale i celé sezóny. Na domácí palubovce hostily BK SŠMH Brno. Domácí předvedly neuvěřitelný výkon v obou dvou zápasech. 

basket brezen 2015 IMG_8723

Stojící zleva: prezidentka klubu Radana Hniličková, asistentka trenéra Renáta Procházková, Pavlína Fricová, Andrea Procházková, Jana Čermáková, Zuzana Kazdová, Veronika Schinerová a trenér prof. Lukáš Rob.
Klečící zleva: Karolína Robová, Zita Čermáková a Magda Šlehoferová.
Ležící zleva: Pavla Krásová a Gábina Ernatová.

 

V sobotním zápase byl stav celou dobu nerozhodný, poslední tři minuty před koncem vedly Brňačky o dva body (68:70), ale Čermáková Zita tříbodovým pokusem vrátila Kralupanky zpět do hry. Poté byla minutu před koncem faulována Procházková Andrea a ta proměnila oba trestné hody a zvýšila vedení Kralupanek na 73:70. Bohužel dvanáct sekund před koncem hrací doby skórovala Petra Holešínská z brněnského týmu a stav utkání byl 73:73. Ale po bravurně připravené akci trenéra Roba byla faulována domácí kapitánka Jana Čermáková, která proměnila jeden trestný hod a zajistila vítězství Kralupanek 74:73 (střelkyně: Jana Čermáková 29, Pavla Krásová 20, Procházková Andrea 12, Čermáková Zita 6, Ernatová Gábina 5 a Kazdová Zuzana 2 body). Byl to nádherný zápas, ve kterém jsme mohli vidět spoustu pěkných (a také tvrdých) akcí a kvalitních výkonů jak hráček, tak rozhodčích. Brňanky – jak i napovídá název klubu BK SŠMH (basketbalový klub sportovní škola míčových her) prošly sportovními basketbalovými třídami, trénují 8x týdně na rozdíl od hráček Kralup, které se scházejí 2-3x týdně. Proto si také této výhry ceníme o to víc.

V neděli si Brňanky přivezly posily, a to čtyři hráčky ze ŽBL (Ženská basketbalová liga – nejvyšší soutěž v ČR). Průběh celého zápasu byl vyrovnaný, Kralupanky měly výborný první poločas, ve kterém měly 90% střelbu z pole a poločas vyhrály 40:36. Ani třetí čtvrtina nebyla jiná, skončila za stavu 57:52. V poslední čtvrtině nastal bohužel pro domácí tým rozhodující zlom, a to v šesté minutě, kdy došlo ke kontaktu brněnské podkošové hráčky Mainclové, která kopla do obličeje naší pivotmanku Ernatovou, a ta si to samozřejmě nenechala líbit a kopnutí jí vrátila. Bohužel rozhodčí viděl pouze zákrok od Ernatové a tu vyloučil do konce zápasu. Od této doby byl výkon rozhodčích žalostný, na naše hráčky nepískali téměř žádné fauly, které byly mnohokrát na hraně zranění. Bohužel se v tomto zápase potvrdilo, do jaké míry mohou rozhodčí ovlivnit průběh zápasu. Smutnější je to ještě v tom, že to byl zápas play-off, kde by se takové excesy neměly stávat. Náš klub zvažuje podání protestu na výkon rozhodčích a bude volat po přešetření situace Ernatová versus Mainclová na kamerách, které zápas snímaly. Domácí nakonec hlavně díky výkonům rozhodčích v poslední čtvrtině podlehly brněnskému družstvu, a to 68:76 (střelkyně: Čermáková Jana 20, Krásová Pavla 13, Ernatová 12, Čermáková 9, Fricová a Procházková 6, Schinerová 2). Stav série play-off skončil 3:1 na zápasy ve prospěch Brna.

Chtěla bych poděkovat všem hráčkám za celou sezónu, kterou jsme si užily jak herně, tak i jako kolektiv a hlavně panu profesoru Lukášovi Robovi, který se našeho družstva ujal i při své náročné práci, a to jako hlavní trenér. Za sebe a určitě i za holky musím říct, že nám ho seslal pán Bůh z nebe. Je úžasný jako trenér a i jako člověk.

Dále bych chtěla poděkovat celému realizačnímu týmu, který je potřeba pro chod 1. ligy žen a to Monice Mőbiusové, která nám celou sezónu spolu s Míšou Beránkovou zajišťuje technický zápis a také naším dorostenkám, které pravidelně zajišťují služby na domácí zápasy. V neposlední řadě bych chtěla poděkovat prezidentce našeho klubu Radaně Hniličkové, která organizačně a finančně zaštiťuje všechna družstva BK Kralupy Junior.

Veškeré informace o našem klubu naleznete na našich internetových stránkách www.bkkralupyjunior.cz anebo na fb BK Kralupy Junior.

AUTOR: Renáta Procházková

FOTO: BK Kralupy Junior

Autor:admin