Pátek 13. – přestřelka se špatným koncem

PŘÍBRAM / KRALUPY n. Vlt. – Kralupy nastoupily 13. 3. 2015 bez brankářské jedničky, pěti hráčů základní sestavy a se zdravotně indisponovaným Vymětalíkem, přesto byly body hodně blízko. AFC do 24. minuty pětkrát vedl, ale domácí vždy ve chvilce srovnali. Poté se Příbrami podařila čtyřbranková série, ale hosty nezlomila. 

HFK Příbram x AFC Kralupy 10:9 (4:4)

V posledních sedmi minutách AFC začal napadat domácí rozehrávku, čtyřgólový Tetiva dvěma povedenými střelami snížil a poté ve 38. minutě Harmáček srovnal na 9:9. O minutu později si tentýž hráč položil brankáře, ale střelu vykopl z brankové čáry obránce. HFK rozhodl o svém důležitém vítězství 53 vteřin před sirénou střelou gólmana z pozice levého křídla. Za letošní rekordní brankovou úrodou stojí i nejisté výkony obou brankářů.

Domácí HFK byl od úvodního hvizdu aktivnější, ale v koncovce nepřesný, hosté bránili a čekali na svou příležitost. V 5. minutě se trefil tradičně po RK Koláček, ale HFK vzápětí srovnal ranou z TK do vinglu. Hned za minutu poslal hosty do vedení Vymětalík, ale Příbram po chvilce opět vyrovnala.

V 11. minutě přihrál Vymětalík v přečíslení před prázdnou Tetivovi, který po chvilce váhání dopravil míč do sítě potřetí, a tentýž hráč došťouchal balón po závaru v bezprostřední blízkosti do brány i počtvrté v 17. minutě, opět za nerozhodného stavu. Laciná branka domácího střelce Ptáčka po otočce na brankovišti a střele z první uzavřela poločas.

Začátek druhé půle byl hodně rozkouskovaný, zejména kvůli krvácení z nosu strážce svatyně AFC Poláka. Ve 24. minutě vystřelil zdálky Karas, střela brnkla přebíhajícímu Harmáčkovi o patu a skončila pod břevnem – 4:5. V následujících osmi minutách vstřelil HFK čtyři branky, přesnými střelami ze střední vzdálenosti, zvlášť jedna přímo do pravého vinglu byla hodně povedená. Pokud se Polákovi povedlo zakročit, míč stejně propadl za čáru a když ne, vrátil ho přímo na nohu útočníka vracející se obránce. Po tomto chvilkovém výpadku se hosté zvedli, Tetiva dvakrát čistým nártem snížil na 8:7, ale Příbram po brejku zleva propasírovala míč do sítě podeváté.

V hektickém závěru si vzal slovo Vymětalík, který nejprve přízemní šmudlou našel místo u zadní levé tyče, a poté vyzval u téže tyče ke srovnání rozběhlého Harmáčka. Pro domácí byla remíza málo a tak se jejich brankář vytáhl do pole, v průběhu utkání již poněkolikáté. Tentokrát bohužel pro Kralupy poprvé úspěšně, když rozhodl utkání nijak prudkou, ale dobře umístěnou polovysokou střelou k levé tyči.

I přes druhou porážku v řadě drží AFC pátou příčku vyrovnané tabulky, pro setrvání v první polovině musí alespoň bodovat. V případě porážky mohou Kralupy spadnout až na 8. místo. Hodně bude záležet na tom, jak se k pátečnímu vzájemnému zápasu (20. 3.) postaví po ukončení extraligové sezóny vítěz soutěže Olympik Mělník “B”.

Sestava a branky AFC: Polák – Tetiva (4+0), A. Moravec (0+1), Karas (0+3), Běhounek – Vymětalík (2+3), L. Koláček (1+1), Harmáček (2+0).

AUTOR: Aleš Moravec, AFC Kralupy

Autor:admin