Zimní přechod Nedvězí

KRALUPY n. Vlt. – V sobotu 31. ledna 2015 se konal jubilejní 40. ročník „Zimního přechodu Nedvězí“, který připravil KČT a TOM 3511 Kralupy nad Vltavou. Příjemné počasí nalákalo 55 účastníků a 5 pejsků.

Všichni účastníci vystoupili v Zakšíně a po červené značce vystoupali ke zřícenině Pustý zámek. Někdo pokračoval hned dál, někdo se zdržel prohlídkou této pískovcové zříceniny.

Mezi 10. a 11. hodinou všichni vystoupili na vrchol Nedvězí, kde byla pěkná vrstva sněhu. Kdo stihnul dřívější čas, měl možnost krásného rozhledu do okolí. Kromě tradičního Bezdězu, Starého Bernštejna, Vrátenské hory či Řípu bylo vidět Sedlo, Klíč a dokonce i vrchol Ještědu. Později se trošku zatáhlo, ale i tak patřili letošní výhledy k těm povedenějším.

Kdo si zvolil delší trasu, pokračoval Beškovským dolem k Panské Vsi, kde měl možnost pozorovat ionosférickou observatoř. Odtud už pokračovala cesta okolo koupaliště Černý rybník do Dubé.

Delší trasa měřila 17 km. Kratší. 12,5 km dlouhá trasa, vedla z vrcholu do cíle pochodu, který byl v městečku Dubá. Cestou domů čekal na všechny účastníky odznak a diplom pochodu.

AUTOR: Aleš Stárek, KČT Kralupy

Fotogalerie zde: http://tom3511-vylety.rajce.idnes.cz/Nedvezi_2015

Autor:admin