Mladí fotografové se inspirovali chemií

KRALUPY n. Vlt. – Já tě vidím! Takový je název vítězného snímku pátého ročníku fotosoutěže Chemie je cool!, kterou pořádá Vysoká škola chemicko-technologická v Praze. Autorem je Tomáš Belloň, specialista na makrofotografie. Slavnostní ceremoniál se poprvé konal ve zbrusu nové budově Technoparku Kralupy.

Účastníci fotosoutěže

Účastníci fotosoutěže

 

Odborná porota v soutěži určené mladým fotografů od 15 do 22 let vybírala z 90 prací, které měly atraktivním způsobem zachytit chemii v běžném životě.

 Kromě hlavní kategorie byly uděleny i další ceny. První místo ve starší kategorii získal Jan Skočdopole za fotografii Chemie v každodenním životě II, v mladší kategorii Jitka Černá se snímkem Naftová studánka. Všichni vítězové získali fotoaparáty značky Olympus a počítačový program firmy Zoner pro úpravu fotografií, VŠCHT Praha jim věnovala speciální bouřkové skleničky. Nejlepší snímek si vybrali také příznivci VŠCHT na školním profilu na Google+, kde si nejvíce sympatií získal Václav Lipovský s fotografií Barvičky!!!

 Slavnostní vyhlášení soutěže premiérově hostila nová budova Technoparku Kralupy, který je společným projektem Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, Fakulty stavební Českého vysokého učení technického v Praze a Města Kralupy nad Vltavou. Technopark bude zaměřen na podporu transferu poznatků vědy a výzkumu do praxe, expertní činnost a na inovace v oblasti stavební chemie, testování stavebních a konstrukčních materiálů, efektivního využití stavebních odpadů, mikrobiální kontaminace staveb a stavebních materiálů. Zároveň by se měl stát centrem popularizace technických a přírodovědných oborů v regionu, se zvláštním zaměřením na střední a základní školy.

 Zároveň byl vyhlášen 6. ročník fotosoutěže, tentokrát pro studenty středních a vysokých škol. Zájemci se mohou informovat na www.vscht.cz/fotosoutez.

 AUTOR: Petra Karnetová, VŠCHT Praha

Celkový vítěz -Tomáš Belloň - Já Tě vidím!

Celkový vítěz -Tomáš Belloň – Já Tě vidím!

Invalid Displayed Gallery

FOTO: VŠCHT Praha

Autor:admin