Druhá domácí prohra zařadila AFC mezi kandidáty sestupu

KRALUPY n. Vlt. – AFC Kralupy x Foboz Slaný 4:6 (2:3). Ve 14. kole KP ve futsale potřeboval AFC zvítězit, aby téměř definitivně přenechal záchranářské starosti hostům. Vyrovnané utkání však trpělivou hrou dokázali lépe zvládnout hráči Fobozu. Vymětalík tentokrát chyběl hlavně jako trenér, neboť osiřelí domácí nedokázali adekvátně reagovat na vývoj zápasu. Individuální kvality hráčů AFC hosté eliminovali lepší spoluprací a schopností přípravy výhodných střeleckých pozic.

Vstup do utkání měl AFC výborný, Heimrath ve 3. minutě chytil střelu pod břevno, vyhodil na Tetivu, který se obtočil kolem beka a střelou z osmi metrů mezi nohy otevřel skóre. V další minutě Všolák zblízka trefil po chybě hostí brankáře do hrudníku, poté Moravec nastřelil v sólu nohy gólmana a po Márově důležitém obranném skluzu před vlastní bránou vystřelil v 11. minutě z dálky Šaroch nijak tvrdě, ale přesně k tyči, a domácí vedli 2:0. Domácí se namísto uklidnění a pečlivé obrany nadále pokoušeli o útočnou hru, ale šance postupně začaly přicházet hlavně před brankou Kralup. Na přelomu 13. minuty Foboz dvakrát zakombinoval napříč brankovištěm a z ničeho náhle srovnal stav, navíc v další minutě napálil Hrubik z TK čistou tyč. L. Koláčka vychytal uvnitř vápna brankář pádem pod nohy v 15. minutě a tak v 19. minutě šli do vedení slánští. Velký nedůraz v obraně umožnil útočníkovi Fobozu průchod přes dva hráče i zakončení – 2:3. A mohlo být hůř, v poslední minutě ještě vyrazil L. Koláček střelu z prázdné klece na tyč.

Šest minut druhé půle se nedělo vůbec nic. Po střele hostí, se kterou si poradil Heimrath, prošel středem T. Koláček a krásná střela skončila bohužel pro domácí na vnitřní tyči. Ve 28. minutě získal na půli míč Šaroch, posunul doleva Moravcovi, ale ten trefil pouze levou ruku gólmana. Poslední desetiminutovku otevřel L. Koláček stahovačkou na půlící čáře a nahrávkou doprava na Všoláka, jehož střílený centr doklepl zblízka produktivní Tetiva a srovnal na 3:3. Nerozhodný stav vydržel jen 84 vteřin, poté hosté přenesli hru na neobsazenou pravou stranu hřiště a střelou placírkou k levé tyči opět vedli. Za 29 vteřin srovnal pohotovou ranou bodlem z 10 metrů Mára, který již předtím i potom několikrát donutil brankáře ranami zdálky k obtížným zákrokům.

Ve 33. minutě prokázal Hrubik svoji střeleckou chytrost, když využil přízemní ranou pod nohy brankáře trestný kop dva metry za hranicí brankoviště. Ve 38. minutě mohli domácí dvakrát vyrovnat, ale Všolák v akci dva na brankáře dal Tetivovi dlouhou přihrávku a poté Moravec při postupu tří hráčů na jediného obránce vystřelil a minul levou tyč. A tak v předposlední minutě po další chybě v obraně, zdvojení útočníka a neobsazení druhého hrotu, Foboz definitivně rozhodl o výsledku.

V sobotu 31. 1. cestuje AFC z 8. místa tabulky k utkání s FC OK Kladno do slánské haly Bios, kde se mu dlouhodobě nedaří (poslední výhra nad Unionem Slaný se udála před více než čtyřmi lety, 8. 10. 2011). Začátek utkání je ve 20:00 hodin.

AUTOR: Aleš Moravec, AFC Kralupy

Autor:admin