Lyžařský výcvik sedmých tříd ZŠ Václava Havla

KRALUPY n. Vlt. –  4. – 9. 1. 2015. Bylo nedělní poledne, když jsme vyjeli na lyžařský výcvik. Vypadalo to, že budeme mít krásné, teplé počasí a ani se nesklouzneme. Jeli jsme dvě a půl hodiny, takže jsme stihli zhlédnout Dobu ledovou 3 a 4. Když jsme přijeli, museli jsme si vynosit zavazadla 500 metrů k chatě, protože autobus tam nevyjel. V chatě jsme si rozdělili pokoje a v nich jsme si začali vybalovat. Pak jsme šli na večeři. Měli jsme řízek s bramborami. Večer jsme ještě vybalovali a zabydlovali se.

Ráno po snídani jsme se zapsali do družstev, ve kterých jsme chtěli být (měli jsme na výběr ze tří). Potom jsme se chystali ven. Jak se ukázalo, počasí si nechalo domluvit a my vyrazili na zasněžený svah.

Lyžovali jsme vždy dvě hodiny dopoledne a dvě hodiny odpoledne. Během týdne výcviku se u nás vystřídali všichni tři učitelé. Večer mělo vždy jedno z družstev připravený program, takže jsme hráli mnoho zajímavých a zábavných her. Poslední večer byla diskotéka.

Také jsme si vyzkoušeli běžkování a chodili jsme po okolí. Z přednášek jsme se dozvěděli o carvingovém oblouku a jak a na co si dávat pozor na horách a při lyžování.

Poslední večer dostávali ceny nejlepší lyžaři, běžkaři a luštitelé (to jsme mohli dělat ve volném čase).

V pátek po snídani jsme odjeli. Opět jsme se dívali na televizi a okolo poledne jsme přijeli ke škole. Tak skončil lyžařský výcvik. Myslím, že se vydařil. I ti, co na začátku neuměli lyžovat, nyní lyžují celkem slušně.

AUTOR: Eliška Váňová

Invalid Displayed Gallery

Autor:admin