Bluegrass advent v Kralupech po sedmnácté

KRALUPY n. Vlt. – Už 17. ročník hudebního festivalu Bluegrass advent se chystá na sobotu 6. prosince 2014 od 15 hodin v Kulturním domě Vltava v Kralupech. Konferuje Pepa Voda.

Vystoupí Brzdaři, kapela z Kutné Hory, která pospolu hraje už přes 40 let, dále se na pódium postaví pražská Grass Road, jež na rozdíl o ryze mužských skupin hraje s tradičním zastoupením dvou instrumentalistek a zpěvaček, Monogram (Praha) – žánrová špička bluegrassové hudby v novém obsazení, pro níž vystoupení v centru Dolního Povltaví není novinkou. Na posluchače festivalu čekají kapely Blanket (Praha), G-runs´n Roses (Luka nad Jihlavou), The Jumper Cables (severní Morava), Abalone, Womacklee a Once Again (Děčín), základem kapely je netradiční ženský trojhlasý vokál doprovázený akustickými nástroji.

Těšit se můžeme na Womackle – partu hudebníků, která velice ráda vystupuje na kralupském Bluegrass adventu a má k Dolnímu Povltaví blízko. Mandolinista Vojta Pečený je syn dlouholetého hlavního organizátora tohoto festivalu a jeho tři „parťáci“ jsou z různých míst Čech. Hrají spolu od roku 2006, jsou to amatéři (elektrikáři a písmomalíři), hrající jen pro radost i svou autorskou tvorbu. Dodejme, že dobře…

I letos Bluegrass advent pořádá Kralupské hudební sdružení a proslulý festival výrazně opět podpořila kralupská radnice.

AUTOR: Jiří Herain

bluegrass-Abalone1

JEDNOU Z KAPEL vystupujících na kralupském Bluegrass adventu 2014 bude „Abalone“, jejíž členové hrají v tradičním duchu a rádi zabloudí i do gospelu, hudebního žánru s dominancí vokálů.

Foto: archiv J. Herain

DCF 1.0

ČASTÝM HOSTEM na chystaném Bluegrass adventu je kapela Womackle, která letos hrála i na „Slunovratu 2014“ v Kralupech.

Foto: J. Herain

Autor:admin