Páteční zápasy kralupským hráčům futsalu nesvědčí

KRALUPY n. Vlt. – Většina týmu je po celodenní namáhavé dřině v těžkých provozech průmyslového srdce regionu unavena k smrti, takže za poslední tři ročníky zvítězil AFC v pátek pouze jednou – 1. 2. 2013 právě proti MCE Slaný. Nejinak tomu bylo i v utkání 7. kola KP, které bylo přímým soubojem o druhou příčku tabulky.

Úvodních 15 minut hosté doslova prospali a umožnili domácím jednoduché kombinace s „nahozením” na pivota, sklepnutí pro rychlé náběhy ze zadních pozic, přečíslení a branky do prázdné. Ani nemá cenu popisovat, kdo co zavinil, nezachytil a nechytil. Za AFC srovnával na 1:1 L. Koláček hlavou ve 4. minutě, po hezké, ale náhodné akci, a to bylo směrem dopředu vše. Tristní vystoupení korunovala sedmá branka v 15. minutě, která sotva dolezla do sítě a stav na časomíře 7:1. Povelem k obratu byla druhá branka L. Koláčka v 16. minutě dosažená doražením střely Vymětalíka. Od té doby hosté zvýšili bojovnost, usadili se na polovině MCE a po několika dobrých možnostech snížili během 19. minuty  Vymětalíkem a Márou na vzhledem k průběhu nádherný počasový výsledek 7:4.

Prvních deset minut druhého dějství přineslo úplně jiný obrázek. AFC začal napadat domácí rozehrávku, zvýšil agresivitu v obranných soubojích a najednou přicházely šance na obou stranách, ale bez využití. Nejblíže snížení byly Kralupy ve 27. minutě, kdy trefili levou tyč dobře hrající Mára i Vymětalík. Naopak možnosti MCE zachytil několikrát Polák, dvakrát potom břevno. Ve 31. minutě skóroval jako první ve druhé půli Vymětalík a snížil na rozdíl dvou branek. Chléb se zřejmě lámal při dvou následných dlouhých penaltách AFC, kdy minuli branku Vymětalík i Mára. Oba dva potom sehráli povedenou kombinaci, na jejímž konci stál v čase 16:56 Mr. Hattrick a brankou od zadní tyče na 7:6 připravil dramatický závěr.

MCE si vybral oddychový čas, a hned po 26 vteřinách šťastnou brankou po nedůrazu AFC v souboji na brankovišti opět odskočil. Další gól přidali domácí po minutě, poslední potom 8 vteřin před sirénou při pokusu AFC o powerplay. Posledních 25 minut v podání Kralup výrazně napravilo celkový umělecký dojem, ale pro zisk bodů byla ztráta z úvodu příliš velká.

MCE Slaný – AFC Kralupy 10:7 (7:4)

 AUTOR: Aleš Moravec, AFC Kralupy

Autor:admin