Basketbalová 1. liga žen

KRALUPY n. Vlt. / PARDUBICE / ŠUMPERK – Prvoligové družstvo žen odehrálo během prvních 16 listopadových dnů čtyři mistrovská utkání.

V sobotu 1. 11. odehrály zápas v Pardubicích s druhým družstvem tabulky s BK Studánka Pardubice. Zápas prohrály devíti bodovým rozdílem 54:45. Celý zápas byl vyrovnaný, ale bohužel ke konci zápasu Kralupankám došly síly a během poslední minuty inkasovaly dva dvoubodové koše a jeden koš za tři body. Nejlepší střelkyně v tomto zápase byly: Čermáková Jana 17, Krásová 8, Procházková a Havlíčková po 6 bodech.

V neděli 2. 11. děvčata sehrála zápas také venku, a to v Šumperku (družstvo TJ Šumperk je v 1. lize nováčkem, postoupilo z 2. ligy). Celý zápas byl hodně vyrovnaný, tvrdý a nervózní. K nervozitě přispěli hodně rozhodčí, kteří předvedli hodně podprůměrný výkon, můžu si dovolit i říct, že takový výkon rozhodčích jsem v 1. lize ještě neviděla. Kralupanky nakonec vybojovaly vítězství o 13 bodů 55:68. Nejlepší střelkyně: Čermáková Jana 28, Krásová 15, Kazdová 8, Čermáková Zita 5.

O víkendu 15. – 16. 11. se odehrály zápasy na domácí palubovce. V sobotu 15. 11. Kralupanky hostily třetí družstvo tabulky Noem Arch Brno. Skoro celý zápas měly Brňanky převahu, ale nakonec si domácí hráčky sáhly na dno svých sil (celý zápas odehrálo pouze sedm hráček) a zápas neuvěřitelně dotáhly do vítězného konce 68:64. Nejlepší střelkyně: Čermáková Jana 24, Tesaříková 18, Ernatová 11, Procházková a Šlehoferová 6.

V neděli 16. 11. proti domácímu družstvu nastoupil celek SK Olomouc (6. v tabulce). Na kralupských děvčatech byla vidět únava z předešlého dne (v sobotu hrály až od 19 hod. a v neděli už od 8:30 hod. skrz celodenní turnaj v judu, který následoval hned po našem odehraném zápase) a celý zápas bylo ve vedení družstva z Olomouce. Kralupanky nakonec podlehly rozdílem tří bodů 84:87 a tato prohra nás hodně mrzela. Nejlepší střelkyně: Čermáková Jana 35 bodů!!!! (tato hráčka kapitánka družstva podává letošní sezónu neskutečné výkony a je na prvním místě jako nejlepší střelkyně 1. ligy v ČR), Tesaříková 20, Kazdová 8 a Procházková 7.

Družstvo Kralup je zatím na 9. místě a potřebuje se probojovat do první osmičky, aby se dostalo do hry o play off. Doufáme, že Linda Tesaříková (studuje VŠ, pracuje a má rodinu, proto je hodně vytížená) družstvo posílí i v zápasech venku a ne jen na domácí palubovce. Také přejeme brzké zotavení po zranění nové kralupské posile Pavlíně Fricové a také Kristýně Havlíčkové. Jinak bych chtěla všem děvčatům poděkovat za bojovnost a čas, který tráví basketem, většina z nich je pracujících a některé z nich mají už i rodinu.

Od příštích zápasů by měl na trenérském postu družstvo posílit prof. MUDr. Lukáš Rob CSc., který pracuje jako přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky 2. LF UK a FN v Motole a v minulé sezóně trénoval extraligu dorostenek na Aritmě a před 20 lety byl trenérem mužské složky ve Spartě Praha (jeho odchovancem je např. Michal Ježdík). Jeho dcera Karolína, která věkově spadá ještě do dorostenek a loni hrála extraligu dorostenek na Aritmě, se letos stala také posilou kralupských prvoligových žen. Doufáme, že panu prof. Robovi se povede společně s Renátou Procházkovou namotivovat děvčata k ještě lepším výkonům a výsledkům a probojovat se do play off.

Informace o našem klubu naleznete na int. stránkách www.bkkralupyjunior.cz.

AUTOR: Renáta Procházková

Autor:admin